http://www.eculinar.ro/

Subcategoria "Mâncăruri cu carne"

Fasole verde cu carne de vacă

Timp de preparare: 1 h 20 min.

Complexitate: redusă

Ingrediente: 750 g carne, 1 kg fasole verde, 2 cepe, 2 linguri untura, 4-5 rosii, 1/2 lingurita faina, sare, verdeata tocata.

Mod de preparare: Se taie carnea bucati potrivite si se prajeste cu untura. Se adauga ceapa tocata marunt, se lasa sa se prajeasca foarte putin, se adauga faina si se amesteca bine. Se toarna apoi apa calda ca sa se acopere bucatile de carne, se pune sarea si se lasa sa fiarba la foc mic ½ ora. Se pune fasolea curatata si spalata, se mai lasa sa fiarba 15 min., apoi se adauga rosiile fierte separat si strecurate si verdeata tocata. Se da la cuptor pina scade bine. Ceapa prajita se poate inlocui cu ceapa rasa, cruda. In acest caz se pune o data cu apa.