http://www.eculinar.ro/

Subcategoria "Mâncăruri cu carne"

Fasole verde cu cârnăciori

Timp de preparare: 30 min.

Complexitate: redusă

Ingrediente: 1 kg fasole verde, 2 cârnaţi picanţi, o legătură de ceapă verde, un ardei, 250 ml de bulion, sare, piper, după gust, 2 linguri de făină.

Mod de preparare: Ceapa se curăţă, se spală şi se taie ineluşe. Ardeiul se curăţă, se spală şi se taie cubuleţe (se poate folosi şi ardei congelat). Se pun în cratiţă, cu cârnaţii tăiaţi felii. Se pun 2 ceşti de apă peste acestea şi se pun la foc. Fasolea verde se alege, se spală şi se rupe bucăţi (se poate folosi şi fasole verde congelată). O punem la fiert, cu sare şi piper, când începe conţinutul cratiţei să clocotească. Deasupra turnăm bulionul. Se lasă la fiert până ce fasolea este gata. În acest timp cele 2 linguri de făină se desfac cu puţină apă şi se adaugă conţinutului cratiţei. Se mai lasă să dea un clocot, se stinge focul, se gustă de sare şi piper, dacă mai trebuie, şi se serveşte cu pătrunjel verde tocat.