http://www.eculinar.ro/

Subcategoria "Mâncăruri cu carne"

Farsmac

Timp de preparare: 1 h

Complexitate: redusă

Ingrediente: 250 g carne de vaca, vitel, miel sau porc, 1 hering, 3 cartofi mijlocii fierti, 2 oua, 2 linguri smintina, 2 linguri faina, 1 lingura unt sau 2 linguri ulei, sare, piper.

Mod de preparare: Carnea fiarta se da, dupa ce s-a racit, prin masina de tocat impreuna cu pestele desarat si curatat foarte bine de oase si cartofii fierti. Se adauga faina, sarea si piperul, apoi galbenusurile, smintina si untul topit. Se amesteca bine si se adauga albusurile batute amestecind de aceasta data foarte usor. Compozitia obtinuta se asaza intr-un vas Jena (sau in lipsa intr-o cratita) unsa si presarata cu pesmet si se da la cuptor pentru 20-30 minute Se poate servi calda simpla sau cu sos de tomate si rece.