http://www.eculinar.ro/

Subcategoria "Mâncăruri cu carne"

Empanada cu cabanos
Reţetă tradiţională din Spania

Timp de preparare: 1 h 30 min.

Complexitate: medie

Ingrediente: Aluatul: 300 g faina, 1/2 lingurita sare, 25 g unt sau margarina, 25 g osanza de porc (untura), 75 ml vin alb sec.
Umplutura: 100 g cabanos, 100 g ardei gras rosu (gogosar, capia), o lingurita boia dulce, o lingurita cimbru uscat.
In plus: faina pentru intins aluatul si ulei pentru prajit.

Mod de preparare: Aluatul: se amesteca faina cu sare. Untul, osanza si vinul alb sec se amesteca cu 75 ml de apa si se pun pe foc sa se-nfierbante. Se lasa putin sa se raceasca si se framanta cu faina pana ce se obtine un aluat neted. Se acopera cu un stergar si se lasa sa se odihneasca 45 de minute.
Umplutura: se taie cabanosul cubulete, la fel si ardeiul (curatat de nervuri si seminte) si se amesteca cu boiaua si cimbrul.
Se intinde aluatul pe planseta infainata si se taie cu paharul 12 cercuri.
Se unge fiecare bucata cu umplutura si se impatureste in doua, formand semicercuri. Marginile se apasa bine cu o furculita ca sa se uneasca.
Se incinge uleiul si se prajesc pe rand, pana ce se rumenesc. Se lasa sa se scurga pe hartie absorbanta si se servesc fierbinti.