http://www.eculinar.ro/

Subcategoria "Mâncăruri cu carne"

Dovlecei umpluţi cu şuncă

Timp de preparare: 30 min.

Complexitate: redusă

Ingrediente: 5 dovlecei, 100 g şuncă, 1 legătură de verdeaţă, 100 g mozzarella, 1 lingura ulei de măsline, sare, piper, tarhon, ardei gras roşu.

Mod de preparare: Se spală dovleceii. Patru dintre ei se taie jumătăţi pe lung şi li se scot seminţele cu o lingură. Şunca se taie felii şi se prăjeşte în ulei de măsline încins. Se adaugă şi dovlecelul rămas tăiat cubuleţe şi se călesc împreună. Se sărează şi se piperează. Se adaugă în continuare verdeaţa tocată mărunt.
Cu această compoziţie se umplu jumătăţile de dovlecei, iar deasupra se aşează mozzarella tăiată felii. Se dau la cuptor cîteva minute.
Se pot orna cu tarhon şi ardei gras rosu.