http://www.eculinar.ro/

Subcategoria "Mâncăruri cu legume şi zarzavaturi"

Dovlecei umpluţi cu ciuperci
Reţetă lacto-vegetariană

Timp de preparare: 50 min.

Complexitate: redusă

Ingrediente: 3-4 dovlecei, 200 g ciuperci, 2 cepe, 1 ceaşcă orez, ulei, pătrunjel, mărar, 150 g smîntînă, sare, condiment tip Delikat.

Mod de preparare: Curăţaţi dovleceii de coajă, îi tîiaţi în jumătate pe lung şi le scoateţi miezul. Presăraţi cu puţină sare jumătăţile de dovlecei şi le lăsaţi deoparte pentru 15 minute. Spălaţi apoi orezul şi-l puneţi la fiert cu 3 ceşti de apă şi o linguriţă de condimente. Curăţaţi ceapa şi ciupercile, le tăiaţi mărunt şi le puneţi să se călească în ulei incins. După ce s-au aurit, le amestecaţi cu orezul fiert şi cu verdeaţa tocată. Umpleţi apoi jumătăţile de dovlecei cu această compoziţie şi le aşezaţi într-o tavă cu pereţii mai înalţi sau o cratiţă. Faceţi apoi o supă dintr-o cană de apă şi o linguriţă de condiment şi o turnaţi peste dovlecei, apoi îi daţi la cuptor pentru 30 de minute. Cînd sînt gata, îi serviţi cu smîntînă.
Puteţi să adăugaţi şi miezul dovleceilor rămas în compoziţia cu orez, dar căliţi-l înainte împreună cu ciupercile şi ceapa.