http://www.eculinar.ro/

Subcategoria "Mâncăruri cu carne tocată"

Dovlecei umpluţi cu carne (II)

Timp de preparare: 1 h 30 min.

Complexitate: redusă

Ingrediente: 6 dovlecei potriviti, 400 g carne macra, 2-3 cepe, 2 linguri orez, patrunjel si marar tocat, sare, piper, 2 linguri untura; Sosul: ½ kg rosii, ½ ceapa, 1 lingurita faina, sare, patrunjel tocat, 1 lingura untura, smintina.

Mod de preparare: Se rad dovleceii de coaja, se taie in doua si se scobesc de miez. Carnea se toaca, se pune intr-un castron, se adauga doua-trei cepe taiate marunt, prajite sau crude si o lingura de untura, orezul spalat, patrunjelul si mararul tocat, piperul si sarea. Se amesteca totul bine si cu aceasta umplutura se umplu dovleceii, se dau prin faina si se prajesc in untura, se asaza intr-o cratita si se acopera cu sosul preparat astfel:se prajeste ceapa fin tocata si faina in untura pina se rumenesc putin. Se stinge rintasul cu zeama de rosii(fierte si strecurate) si se adauga sare. Dovleceii trebuie sa fie acoperiti cu acest sos, daca nu sint acoperiti, se adauga apa. Se presara cu patrunjel tocat, se pune cratita la foc, se lasa sa fiarba putin, apoi se dau la cuptor pina sint gata.
Se servesc cu smintina.