http://www.eculinar.ro/

Subcategoria "Mâncăruri cu legume şi zarzavaturi"

Dovlecei cu smântână
Reţetă lacto-vegetariană

Timp de preparare: 30 min.

Complexitate: redusă

Ingrediente: 3-4 dovlecei, 200 g smîntînă, o lingură de unt, o lingură de făină, sare.

Mod de preparare: Se curăţă dovleceii, se taie sferturi sau cuburi şi se pun în apă cu sare, care clocoteşte (apa numai să-i acopere). Se fierb cîteva minute, apoi se lasă într-o sită să se scurgă. Se răstoarnă într-o cratiţă în care am pus untul, se acoperă şi se lasă la foc mic. Smîntîna se amestecă bine cu făina, se toarnă peste dovlecei şi se lasă să mai fiarbă pe foc mic. După cîteva clocote, se serveşte. Se poate prepara şi cu pulpe de pui. (Dacă dovleceii sînt în floare, se pun întregi, curăţaţi de coajă.)