http://www.eculinar.ro/

Subcategoria "Mâncăruri cu legume şi zarzavaturi"

Dovlecei cu roşii la cuptor
Reţetă de post (vegetariană)

Ingrediente: 1 kg dovlecei tineri, 1/2 kg rosii, 4-5 cepe potrivite, 2 linguri faina, 1 lingurita pasta tomate, ulei, patrunjel verde, sare, piper.

Mod de preparare: Dovleceii se curata de coaja, se taie rondele cam de 1 cm. grosime, se tavalesc prin faina si se prajesc intr-o tigaie in ulei incins, cam 1 minut pe fiecare parte. Se scot intr-un castron. Rosiile se taie rondele si se sareaza. Ceapa taiata cubulete se caleste in ulei pina devine sticloasa si se amesteca cu 1 lingurita de pasta de tomate. Intr-o cratita potrivita, unsa cu ulei, se aseaza un strat de dovlecei, un strat de ceapa, un strat de rosii s.a.m.d. Stratul de deasupra trebuie sa fie de rosii. Intre straturi se presara sare si piper in functie de gust. Se completeaza cu o cescuta de apa si se introduce la cuptor pentru 30 - 40 minute. Inainte de servire se presara cu patrunjel verde. Este delicioasa si fierbinte, dar si rece, scoasa de la frigider.