Dovlecei cu maioneză
Reţetă ovo-lacto-vegetariană
Timp de preparare: 30 min.
Complexitate: redusă
Ingrediente: 2-3 dovlecei mai tineri, sare, 250-300 g maioneză sau alte sosuri cu maioneză.
Mod de preparare: După ce s-au curăţat de coajă, dovleceii se taie în jumătăţi, pe lungime, şi li se scoate mijlocul cu seminţele, cu o lingură. Jumatăţile se fierb 15-20 minute în apă clocotită, puţin sărată, fără să se moaie prea mult. Se deşartă în strecurătoare, aşezîndu-se jumatăţile cu partea dinăuntru în jos, ca să se scurgă mai bine de apă, unde se lasă pînă cînd se răcesc. Se taie în felii de 2 cm şi fîşiile în cuburi. La maioneză, se adaugă, pentru a fi mai picantă, sare, acreală şi muştar, iar pentru aromă se pune neapărat mărar tăiat mărunt şi, după aceea, se amestecă cu dovleceii uşor, ca să nu se zdrobească. Se aşează pe platou şi se ornează cu măsline şi gogoşari.
|