http://www.eculinar.ro/

Subcategoria "Salate de fructe"

Desert din pepene cu iaurt
Reţetă lacto-vegetariană

Timp de preparare: 30 min.

Complexitate: redusă

Ingrediente: 2,8 kg pepene galben, 0,5 kg iaurt degresat (0% grasime), 150 ml vin dulce alb (16-22% alcool), 50 g miere zaharisita, 50 g menta frunze, 50 g gelatina.

Mod de preparare: Pepenele se curata de coaja. Menta se curata, se spala si se taie marunt. Se pastreaza cateva frunze pentru decor. Iaurtul se bate si se amesteca cu menta taiata marunt si miere. Separat, in 50ml vin se inmoaie gelatina se lichefiaza la bain-marie sau la foc mic si se adauga peste iaurt. Compozitia se pune in forme si se tine la frigider 3 ore. Separat, se pregateste sosul astfel: 2/3 din miezul de pepene se mixeaza cu restul de vin si se pune pe farfuria racita. In sos se adauga sfere din restul de miez de pepene galben si forma cu iaurt gelificat.
Se decoreaza cu frunze de menta proaspata.