http://www.eculinar.ro/

Subcategoria "Torturi"

Deliciu de ciocolata cu blat de nuci
Reţetă ovo-lacto-vegetariană

Timp de preparare: 1 h 30 min.

Complexitate: medie

Ingrediente: Blat: 250 g nuci macinate, 200 g zahar, 100 ml apa, 7 oua, 3 linguri cacao, vanilie.
Crema: 4 oua, 4 linguri zahar, o ceasca lapte, 12 linguri cacao, 1 pachet unt, 2 tablete ciocolata menaj, o ciocolata preferata (nu umpluta).

Mod de preparare: Blatul: se pun intr-o cratita cantitatile indicate de nuci, zahar si apa si se amesteca toate pe foc pana se topeste zaharul. Se lasa sa se raceasca, dupa care se adauga 7 galbenusuri si 3 linguri cacao, plus arome. Se incorporeaza apoi albusurile batute spuma tare, amestecand usor de jos in sus. Se toarna compozitia de blat intr-o forma rotunda tapetata cu hartie pentru copt si se baga la cuptor, la foc mic, pentru o ora.