http://www.eculinar.ro/

Subcategoria "Torturi"

Cupolă cu căpşuni
Reţetă ovo-lacto-vegetariană

Timp de preparare: 1 h 20 min.

Complexitate: medie

Ingrediente: Blat: 90 g unt, 6 oua, 175 g zahar,150 g faina.
Crema: 3 linguri gem capsuni,750 g capsuni, 750 g frisca, 2 plicuri zahar vanilat

Mod de preparare: Se separa ouale. Galbenusurile se bat cu zaharul pe aburi. Se amesteca apoi cu faina, untul topit si racit, albusele batute spuma tare, praful de copt. Se pun intr-o forma de tort unsa si tapetata cu hartie. Se coace 35-40 min la 180 grade C. Se rastoarna si se lasa sa se raceasca. Capsunile se spala si se lasa la scurs. Se bate frisca cu un pachet intaritor. Blatul de tort se taie pe 3 nivele. Blatul de jos se unge cu gem si se pune deasupra al doilea blat. Se asaza capsunile si se repartizeaza pe ele 1/3 din frisca. Stratul de sus se taie raze, dinspre margini spre centru si se asaza peste fructe, formind astfel o cupola. Totul se acopera cu frisca.
Se pune la rece pina in momentul servirii.