http://www.eculinar.ro/

Subcategoria "Aperitive cu carne"

Crochete de creier şi şuncă

Timp de preparare: 1 h

Complexitate: medie

Ingrediente: Pentru aluat (pregatit pentru clatite): 4 oua, faina, lapte, drojdie de bere.
Umplutură: 1 buc. creier de porc, sos alb (faina, lapte, unt), 100 g cascaval, 150 g sunca.

Mod de preparare: Se pregateste un aluat obisnuit de clatite din 4 oua, faina, lapte, cu conditia sa fie mai gros, in care se pune o lingurita de drojdie de bere. Se fierbe creierul de porc in apa putin sarata, in care s-a pus si o lingurita de otet. Separat, din faina, lapte si unt sau ulei, se pregateste un sos alb (ciulama) mai legat, pe foc mic, in care se pun bucati mici de creier si sunca taiata in cuburi marunte. Se adauga, dupa gust, 1-2 linguri de cascaval ras. Se formeaza chiftelute mici alungite, se dau prin faina, prin aluatul de clatite si se prajesc in unt sau in ulei fierbinte.