http://www.eculinar.ro/

Subcategoria "Mâncăruri cu legume şi zarzavaturi"

Cremă de sfeclă cu stafide şi busuioc
Reţetă de post (vegetariană)

Timp de preparare: 1 h

Complexitate: redusă

Ingrediente: 6 sfecle mari, 2 cepe de mărime potrivită, 100 ml ulei, 750 ml supă de legume, 250 g caise uscate, 250 ml suc de portocale, 100 g stafide, busuioc măcinat mărunt.

Mod de preparare: Coacem sfecla în cuptor şi, după ce se răceşte, o curăţăm şi o dăm prin răzătoare cu zimţii mici. Adăugăm supa de legume şi punem acest amestec la foc mic. În alt vas vom căli ceapa timp de 10 minute, apoi adăugăm fructele trecute prin maşina de tocat, sucul de portocală şi busuiocul măcinat. Acest sos îl turnăm când s-a mai răcit peste piureul de sfeclă, dar nu amestecăm cele două compoziţii.