http://www.eculinar.ro/

Subcategoria "Supe cu legume"

Cremă de ciuperci cu nuci
Reţetă semi-vegetariană

Timp de preparare: 20 min.

Complexitate: redusă

Ingrediente: 500 g ciuperci champignon, 2 cepe de arpagic, 150 ml smantana, 2 tablete de supa concentrata de pasare, 20 g unt, 20 g miez de nuca, sare, piper.

Mod de preparare: Taiati piciorusele ciupercilor, frecati-le repede cu peria sub jet de apa si zvantati-le intr-un servet de bucatarie. Maruntiti-le. Curatati si tocati cepele. Zdrobiti miezul de nuca. Diluati tabletele de supa intr-un litru de apa clocotita.
Separat, puneti untul sa se infierbante intr-o tigaie. Puneti ciupercile si lasati-le sa se caleasca. Sarati si piperati. Cand apa care iese din ele se evapora, scoateti-le si puneti sa se caleasca in tigaie ceapa.
Mixati ciupercile, ceapa, smantana si supa de pasare fierbinte intr-un blender sau mixer, pentru a obtine o compozitie spumoasa.
Puneti supa in boluri sau farfurii si presarati deasupra nucile zdrobite. Serviti supa fierbinte.