http://www.eculinar.ro/

Subcategoria "Creme"

Cremă de banane (III)
Reţetă ovo-lacto-vegetariană

Timp de preparare: 30 min.

Complexitate: medie

Ingrediente: 200 g zahăr tos, 3 linguri de făină, 700 ml lapte dulce, 2 gălbenuşuri, un vârf de cuţit de sare, 2 pliculeţe cu zahăr vanilinat, o jumătate de lămîie, 2 banane, 50 g unt, topping de zmeură, fursecuri, mentă.

Mod de preparare: Făina se dizolvă în puţin lapte rece şi se lasă într-un castronel. Laptele rămas se pune la fiert la bain-marie.
Se adaugă zahărul tos şi sarea, se fierbe şi, când a început să clocotească, se toarnă făina dizolvată. Se amestecă bine cu un tel, ca să nu se formeze cocoloaşe.
Când compoziţia a început să se îngroaşe, se adaugă untul şi gălbenuşurile bătute. Se amestecă bine ca să nu se taie crema şi se mai fierbe cinci minute.
Bananele se curăţă, se taie în cuburi şi se stropesc cu suc de lămîie.
Se scoate oala de la bain-marie, se introduc bananele în crema fierbinte împreună cu zahărul vanilinat şi se mixează.
Se lasă să se răcească crema, se toarnă în cupe şi se serveşte cu topping de zmeură şi fursecuri.
În cremă se mai pot adăuga şi fâşii de mentă tocată.