http://www.eculinar.ro/

Subcategoria "Aperitive cu carne"

Creier în aspic (I)

Timp de preparare: 30 min.

Complexitate: medie

Ingrediente: Creier de vitel sau porc, zeama de lamiie sau otet, aspic.

Mod de preparare: Creierul de vitel sau porc, curatat de cheaguri de singe, se fierbe (10 minute creierul de porc si 15 minute creierul de vitel) in apa clocotita cu putina sare si zeama de lamiie sau otet.Dupa ce s-a racit, se taie in felii de 1 cm grosime si se aranjeaza in forma ornata, ca si ficatul.Se toarna aspic, cit sa-l cuprinda.Dupa ce s-a inchegat, preparatul se rastoarna pe platou.In forme mici, ornate, se asaza creierul taiat in cuburi mici si, apoi, peste ele se toarna aspic, cit sa-l cuprinda bine.Dupa ce s-a inchegat aspicul, preparatele se rastoarna pe farfurioare.