http://www.eculinar.ro/

Subcategoria "Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare"

Crap umplut cu ciuperci (II)
Reţetă semi-vegetariană

Timp de preparare: 1 h 30 min.

Complexitate: redusă

Ingrediente: 1 crap mare, 200 g ciuperci, verdeaţă tocată, 1 ceaşcă ulei, sare, piper măcinat, o felie pâine, 1 păhărel vin alb, 1 ceapă, 1 ţelină.

Mod de preparare: Se curăţă peştele de solzi, se goleşte de intestine şi se scot cu atenţie oasele de la burtă. Se sărează pe dinăuntru şi pe dinafară. Se lasă să stea aşa până când se pregăteşte umplutura. Se toacă ciupercile şi se pun într-o cratiţă împreună cu uleiul, ceapa tocată mărunt şi ţelina dată prin răzătoare. Se lasă să scadă la foc mic, cu cratiţa acoperită. Când amestecul s-a înmuiat bine, se pune într-o farfurie adâncă şi se amestecă cu miezul de la o felie de pâine înmuiat şi bine frământat, cu verdeaţa tocată, sare şi piper măcinat. Amestecul se omogenizează şi se introduce în burta crapului. Peştele se înconjoară cu o aţă de bumbac, se pune într-o formă şi se introduce la cuptor cu o cană de apă caldă, sare, boabe de piper şi frunze de ţelină. La cuptor se ţine 30 min., la foc potrivit. Se adaugă vinul, se întoarce peştele şi se continuă frigerea încă 30 min. Se scoate forma din cuptor, se lasă să se răcească, apoi se serveşte crapul tăiat felii groase, cu umplutura alături, stropit cu sosul în care s-a făcut.