http://www.eculinar.ro/

Subcategoria "Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare"

Crap umplut cu caşcaval
Reţetă semi-vegetariană

Timp de preparare: 50 min.

Complexitate: medie

Ingrediente: 1 crap de 1,5 kg, 250 g caşcaval, 200 g unt, 100 ml vin alb, 50 ml ulei, sare, piper, 1 legătură pătrunjel verde.

Mod de preparare: Curăţaţi crapul, îl spălaţi, îl presăraţi cu puţină sare şi-l lăsaţi aşa. Tăiaţi bucăţele 100 g unt, daţi caşcavalul pe răzătoare, presăraţi puţin piper şi le amestecaţi. Umpleţi peştele cu untul şi caşcavalul pregătite, îl ungeţi cu vinul amestecat cu ulei, îl aşezaţi într-o tavă unsă cu unt şi-l daţi la cuptor pentru 30 de minute. Din cînd în cînd, îl scoateţi şi-l mai ungeţi cu vin şi ulei. Cînd e gata rumenit, aşezaţi peştele pe un platou, puneţi deasupra untul rămas tăiat bucăţele, presăraţi verdeaţa şi-l aduceţi la masă.
Merge foarte bine alături de garnitură de legume sotate.