http://www.eculinar.ro/

Subcategoria "Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare"

Crap pescăresc (II)
Reţetă semi-vegetariană

Timp de preparare: 50 min.

Complexitate: redusă

Ingrediente: 1 kg crap, 200 ml ulei, 500 g ceapă, 1 kg cartofi, 500 g ardei gras, 100 g de pastă de roşii, 100 ml vin, cimbru, pătrunjel, piper, boia, bulion de peşte, sare.

Mod de preparare: Se taie crapul în felii, care se prăjesc în ulei până capătă o culoare aurie. Cartofii, tăiaţi în bucăţi mai mari, rotunde sau triunghiulare, se prăjesc în ulei; după cartofi, se prăjeşte uşor ardeiul gras tăiat felii subţiri. La urmă se căleşte ceapa, tocată mărunt, ia care se adaugă apoi pasta de roşii (sau bulionul), vinul, puţină boia dulce, cimbru, pătrunjel, piper, sare şi puţin bulion de peşte aromat să nu se subtieze mult sosul).
Se aşază într-o tavă cartofii, ardeiul gras, sosul cu ceapă, iar deasupra se aranjează peştele.
Peste bucăţile de crap se pun felii de roşii (fără pieliţă şi seminţe). Se dă tava la cuptor, lăsând să fiarbă până când sosul scade suficient, iar peştele se rumeneşte frumos. Se poate pregăti şi cu alte feluri de peşte.