http://www.eculinar.ro/

Subcategoria "Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare"

Crap marinăresc
Reţetă semi-vegetariană

Timp de preparare: 1 h 30 min.

Complexitate: redusă

Ingrediente: 1 kg crap, 100 ml ulei, 100 grame de ceapă, 200 ml vin roşu, 300 grame de ciuperci, 1/2 kg arpagic, piper, sare, 1 lingură de făină, 1 lingură de ulei, zeamă de peşte.

Mod de preparare: Ceapa tocată foarte mărunt se înmoaie în ulei încins (fără să fumege!), fără să se rumenească. Se pune deasupra peştele tăiat în bucăţi. Se adaugă vinul roşu, piper şi sare. Se unge peştele cu ulei, se acoperă şi se dă la cuptor, lăsându-l să se înăbuşe, având grijă ca să nu se ardă ceapa.
Când s-a copt bine peştele, se adaugă ciupercile, care au fost mai întâi călite, arpagicul, de asemenea înăbuşit şi un sos preparat dintr-o lingură de făină prăjită şi rumenită, o lingură de ulei, stins cu zeamă de peşte, atât cât sosul să rămână potrivit de legat. Se dă la cuptor 5 minute.
Arpagic înăbuşit se alege arpagic mic, se taie la vârf şi se opăreşte cu apă clocotită. Se lasă să se răcească, se curăţă, se sărează şi se pune într-o cratiţă acoperită, cu puţin ulei şi apă, să fiarbă la foc potrivit.
Se lasă pe foc până când arpagicul se înmoaie şi se rumeneşte puţin (atenţie, să nu scadă complet zeama; se completează cu apă şi se scutură din când în când vasul).