http://www.eculinar.ro/

Subcategoria "Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare"

Crap la cuptor pescăresc
Reţetă semi-vegetariană

Timp de preparare: 1 h

Complexitate: redusă

Ingrediente: 1 crap maricel (1-1,5 kg), 2 rosii (sau in bulion), 3 catei usturoi, cimbru.

Mod de preparare: Crapul, cu solzi, se taie pe spate. Se pune, cu solzii in jos si i se deschide burta in asa fel ca sa fie plat, intr-o tava unsa cu 1 lingura ulei si putina apa. Se pune sare, piper, usturoi pisat si felii de rosii (fie proaspete fie conservate) si un pic de cimbru. Se lasa la cuptor, descoperit, la foc mediu pentru 45 min. Se lasa in tava pentru 10 min. afara din cuptor. Solzii vor forma o coaja care se desface singura.
Se poate servi cald sau rece cu mamaliga, salata, mujdei de usturoi.