http://www.eculinar.ro/

Subcategoria "Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare"

Crap la cuptor (I)
Reţetă semi-vegetariană

Timp de preparare: 1 h 20 min.

Complexitate: redusă

Ingrediente: 1 kg crap, 3 cepe, o lingura pasta de rosii, 3 linguri ulei, 1 pahar vin alb, 4 catei usturoi, 1 foaie de dafin, citeva boabe de piper, sare.

Mod de preparare: Se curata crapul, se spala, se scurge bine si se sareaza pe deasupra si inauntru, apoi se lasa sa stea cca 15 minute. Ceapa, taiata in felii foarte subtiri, se pune intr-o tava impreuna cu uleiul, pasta de rosii, vinul, sarea, piperul, foaia de dafin si usturoiul. Deasupra se pune pestele intreg, uns cu ulei. Se introduce tava la cuptor. Din cind in cind se stropeste pestele cu zeama din tava. Dupa cca o ora crapul este gata.
Se poate servi cald sau rece.