http://www.eculinar.ro/

Subcategoria "Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare"

Crap cu usturoi, roşii şi mozzarella
Reţetă semi-vegetariană

Timp de preparare: 45 min.

Complexitate: redusă

Ingrediente: 1 kg crap, 1 căpăţână usturoi, 150 ml ulei, 100 ml vin alb, 1 linguriţă cimbru tocat mărunt, 150 g roşii, 150 g mozzarella, 200 g ceapă, 200 g morcovi, 200 g ardei gras, 200 ml supă de legume (instant), sare, piper, 150 g orez.

Mod de preparare: Crapul se curăţă, se spală, se taie în bucăţi, se sărează şi se pune într-o tavă, împreună cu 75 ml ulei, vinul, usturoiul pisat şi cimbrul. Se rumeneşte în cuptorul încins, la foc potrivit. Cu puţin timp înainte de a fi gata, se aşază pe fiecare bucată de peşte câte o felie de roşie, iar deasupra, una de mozzarella. Se mai lasă la cuptor până se gratinează brânza. Separat, se prepară un sos din ceapa tăiată peştişori, morcovul dat pe răzătoare şi ardeiul tăiat julien, care se călesc în restul de ulei. Se sting cu supa de legume, se sărează şi se piperează. Se dau câteva clocote şi se serveşte sosul împreună cu peştele şi garnitură de orez fiert.