http://www.eculinar.ro/

Subcategoria "Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare"

Crap cu sos roşu şi caşcaval
Reţetă semi-vegetariană

Timp de preparare: 1 h

Complexitate: redusă

Ingrediente: 1 crap de 1 kg, 1 pahar mic cu vin, 1/2 pahar otet de vin indulcit cu putin zahar, 1 pahar mare ulei, 1 kg rosii, 1 pahar smintina, 200 g cascaval, 1 lingura unt proaspat, 1 lingura unt topit, 1 ceapa taiata pestisori, sare, piper, foaie de dafin

Mod de preparare: Pestele curatat si spalat se lasa 1/2 ora cu sare. Se asaza apoi in tava cu rosiile taiate felii, ceapa taiata pestisori, untul topit si cel proaspat, uleiul, vinul, otetul de vin, sare, piper, foi de dafin, 100g cascaval ras. Se da la cuptor si cind pestele este bine patruns si rumenit se asaza pe farfuria de servit. Deasupra se toarna sosul in care a fiert, strecurat prin sita. Se toarna apoi smintina si restul de cascaval ras. Se mai da la cuptor ½ ora sa se rumeneasca. Se serveste fierbinte cu unt proaspat pe deasupra.