http://www.eculinar.ro/

Subcategoria "Fripturi"

Cotlete de porc cu garnitură de dovleac şi hrean

Timp de preparare: 30 min.

Complexitate: redusă

Ingrediente: 1,25 kg dovleac, o tulpina mijlocie de hrean, 20 g unt topit si clarificat (strecurat), sare, o lingurita de curry (pulbere) si una de zahar, 4 linguri de otet, 200 ml apa fiarta cu concentrat de supa de pui, 4 cotlete frumoase de porc, o legatura de ceapa verde (facultativ), o jumatate de mar.

Mod de preparare: Se curata dovleacul de seminte si de miezul poros, se scoate coaja si se taie in cuburi mai mari. Se incinge o lingura de unt topit si se calesc bucatile de dovleac, pana devin sticloase. Se adauga sarea, zaharul si curry si se mai lasa 2-3 minute sa se patrunda. Se sting cu otetul, amestecat cu apa fiarta cu concentrat, si se mai lasa sa fiarba pe foc mic, vreme de 5 minute.
Separat, se curata hreanul de coaja, se da pe razatoarea mica, se amesteca cu jumatatea rasa de mar si cu un strop de otet. (E bine sa se pregateasca cu o zi inainte).
Restul de grasime se pune sa se incinga si se prajesc in ea cotletele pe ambele parti (usor batute, ca sa se patrunda) vreme de 6 minute. Se servesc cu garnitura de dovleac, crema de hrean si ceapa verde taiata marunt.