http://www.eculinar.ro/

Subcategoria "Fripturi"

Cotlete St.Prex
Reţetă tradiţională din Elveţia

Timp de preparare: 30 min.

Complexitate: redusă

Ingrediente: 4 cotlete mari de viţel, suc de la 1 lămîie, 2 ouă, 4 felii caşcaval, 2 pere tăiate în două (din compot), roşii (garnitură), făină, pesmet, unt, boia, piper, pătrunjel.

Mod de preparare: Cotletele se bat uşor, se piperează şi se stropesc cu zeamă de lămîie, după care se dau prin făină, ou şi pesmet (în această ordine). Pesmetul se presează uşor pe carne să adere bine, după care se prăjesc cotletele în unt. Nu se scot din tigaie cînd sînt gata, ci se pune cîte o jumătate de pară pe fiecare cotlet, se presară boia şi se pune deasupra cîte o felie de caşcaval. Se acoperă şi se ţine pe foc mic pînă se topeşte caşcavalul. Se garniseşte cu pătrunjel şi roşii.