http://www.eculinar.ro/

Subcategoria "Fripturi"

Cotlet umplut la cuptor

Ingrediente: O bucata de cotlet cu diametru cat mai mare, 250 g carne tocata, o ceapa mica, cateva masline negre, un cabanos, sare, piper.

Mod de preparare: Bucata de cotlet se taie pe lungime in forma de spirala, astfel încât sa obtinem un dreptunghi cu grosime cât mai mică, pentru o suprafată cât mai mare. Se bate cu ciocanul de şniţele, se pune sare şi piper şi se lasă deoparte.
Se taie ceapa mărunt şi se amestecă cu carnea tocată, sare şi condimentul preferat. Se aşează peste cotletul bătut, la mijloc, jumătate din carnea tocată şi cabanosul, care se acoperă cu restul de carne tocată. Marginile rămase libere de la carnea bătuta se ruleaza peste carnea tocată, se leagă cu aţă şi se dă la cuptor, într-o tavă în care aţi pus untură sau ulei.
Se poate servi caldă cu garnitură de cartofi, orez, legume sau rece, ca aperitiv.