http://www.eculinar.ro/

Subcategoria "Fripturi"

Cotlet cu mere

Timp de preparare: 45 min.

Complexitate: redusă

Ingrediente: 1 kg cotlet scurt dezosat, 1 lingurita de ulei sau 30 g unt, 4 mere, 1 lingurita de faina, sare, tarhon.

Mod de preparare: Se incinge uleiul sau untul, se prajeste carnea, se sareaza, se presara tarhon tocat, se adauga putina apa si se inabusa.
Cand carnea s-a inmuiat, se asaza in jurul ei felii de mere curatate de coaja si se mai inabusa 5-10 minute.
Se scoate apoi carnea, se taie in felii subtiri, se asaza pe o tava, se scot merele si se aranjeaza in jurul ei.
Se amesteca faina cu putina apa si se toarna peste sosul ramas, se mai da un clocot si se toarna peste feliile de cotlet.
Se serveste cu cartofi fierti in apa cu sare sau cu orez inabusit.