http://www.eculinar.ro/

Subcategoria "Aperitive cu carne"

Coşuleţe cu carne de miel

Timp de preparare: 50 min.

Complexitate: redusă

Ingrediente: 1 pachet foi de plăcintă, 800 g carne de miel, o jumătate de legătură de ceapă verde, 3 fire de usturoi verde, un ou, sare, piper, un vârf de cuţit de pudră de nucşoară, o lămâie, ulei de măsline, cimbru, castraveţi verzi, usturoi.

Mod de preparare: Carnea de miel se spală şi se dă prin maşina de tocat. Se pune într-un castron şi se introduce la rece.
Ceapa şi usturoiul verde se curăţă, se spală şi se toacă. Se încinge puţin ulei de măsline într-o cratiţă, se adaugă ceapa şi usturoiul tocate şi se călesc cinci minute.
Se pune carnea de miel şi se amestecă. Se condimentează cu sare, piper, pudră de nucşoară şi se stropeşte cu sucul de lămâie.
Se căleşte până când carnea a căpătat o culoare maronie. Se scoate din cratiţă şi se lasă într-o strecurătoare să se scurgă.
Foile de plăcintă se ung cu ulei şi se suprapun. Se taie în pătrate, se aşază într-o tavă de brioşe sau în formă de tartă mai înaltă, unse cu ulei. Se pune în mijloc carnea de miel amestecată cu cimbru tocat, se ung marginile cu ou şi se coace.
Se ţin circa 15-20 de minute la foc mediu, apoi se scot şi se lasă să se răcească cinci minute.
Se servesc calde, cu salată de castraveţi verzi şi usturoi.