http://www.eculinar.ro/

Subcategoria "Fripturi"

Costiţă friptă cu fasole verde

Timp de preparare: 40 min.

Complexitate: redusă

Ingrediente: 1 kg costita, 1 lingura de ulei, 1 lingurita de ceapa rasa, 1 catel de usturoi, 1 lingura de pasta de rosii, 1 borcan de fasole verde sau 750 g fasole verde cruda, 100 ml smantana, 1 lingurita de faina, 1 lingura de boia, sare.

Mod de preparare: Se sareaza costita si se inabusa cu putina apa, apoi se da la cuptor pana se rumeneste.
Se prajeste ceapa in ulei, se presara boia, se adauga usturoi, pasta de rosii si se da un clocot.
La urma, se adauga putina zeama din conserva si se pune fasolea.
Daca se foloseste fasole verde cruda, se fierbe in apa cu sare. Se toarna fasolea intr-un castron si se aranjeaza costitele crocante deasupra.
Se serveste cu piure de cartofi sau cu orez inabusit.