http://www.eculinar.ro/

Subcategoria "Fripturi"

Costiţă de berbec

Timp de preparare: 2 h 30 min.

Complexitate: medie

Ingrediente: 1 kg coasta de berbec, 1 ceasca ulei, sare, patrunjel verde, 1 lingura de unt, cimbru, 1 lingurita boia de ardei.

Mod de preparare: Costita se curata de pielite si de oase si se tine o ora in apa rece cu o lingura de otet ca sa-si piarda mirosul specific. Carnea se pune apoi intr-o forma cu o ceasca de apa calda si o ceasca de ulei, dupa care se introduce forma in cuptorul cald. Dupa o ora, friptura se intoarce si se sareaza. Se mai adauga apa daca este nevoie, se condimenteaza cu cimbru si se coloreaza cu boia de ardei dulce.
Se lasa la cuptor inca o ora si, cand este gata, se adauga o lingura de unt si o lingura de patrunjel verde tocat.
Friptura se mai tine 10 min. la cuptor, dupa care se scoate si se serveste cu legume sote si salata de sezon.