http://www.eculinar.ro/

Subcategoria "Pişcoturi, biscuiţi, pesmeţi, fursecuri"

Cornuleţe cu portocale
Reţetă ovo-lacto-vegetariană

Timp de preparare: 1 h 20 min.

Complexitate: medie

Ingrediente: 2 portocale, 300 g faina, 170 g zahar pudra, 90 g unt sau margarina, 2 oua, un pliculet cu praf de copt, un varf de cutit cu sare, 2 pliculete cu zahar vanilinat, zahar tos, scortisoara.

Mod de preparare: Portocalele se spala si se dau pe razatoarea cu ochiuri mici. Coaja se amesteca bine cu o lingura cu zahar pudra si se lasa pe farfurie.
Se cerne faina, se adauga untul, zaharul pudra ramas, sarea, zaharul vanilinat si ouale. Se pun praful de copt, coaja si sucul de la portocale. Se amesteca totul pana cand rezulta un aluat potrivit de tare. Se acopera cu folie alimentara si se introduce la rece pentru 30 de minute. Se imparte aluatul in bucati si se modeleaza in betisoare cu diametrul de un centimetru. Ele se taie apoi in bucati lungi de circa 4 cm si li se da forma de cornulete.
Se tapeteaza o tava cu hartie pentru copt prajituri si se coc. Se scot din tava, se trec prin zaharul tos si se lasa sa se raceasca.
In aluat se poate adauga si scortisoara macinata.