http://www.eculinar.ro/

Subcategoria "Prăjituri"

Corn cu nucă şi scorţişoară
Reţetă ovo-lacto-vegetariană

Timp de preparare: 2 h 30 min.

Complexitate: medie

Ingrediente: 3/4 kg faina, 7 oua, 70 g drojdie de bere, 200 g unt (sau margarina), 1 pahar lapte, 200 g zahar, 250 g nuci, scortisoara, 1 lingura rom, un virf de cutit sare, vanilie, coaja de lamiie.

Mod de preparare: Se face un aluat din faina, galbenusurile batute cu sare, drojdia dizolvata in lapte caldut si 2 linguri de zahar. Se amesteca totul bine si se lasa sa creasca o ora. Pe o planseta presarata cu faina, se intinde o foaie groasa de 2 cm. Separat, se freaca untul sau margarina cu restul de zahar si se intinde peste foaie, iar pe deasupra se presara nucile date prin masina si amestecate cu scortisoara pisata fin. Se ruleaza foaia si se curbeaza usor, dindu-i forma unui corn. Se unge pe deasupra cu galbenus de ou, apoi se aseaza intr-o tava unsa cu unt si presarata cu pesmet fin sau cu faina. Se coace la foc potrivit 30-40 minute. Din acest aluat, se pot face doua sau chiar trei cornuri mai mici.