http://www.eculinar.ro/

Subcategoria "Supe cu carne"

Consome de pasăre cu tăiţei
Reţetă semi-vegetariană

Timp de preparare: 1 h

Complexitate: medie

Ingrediente: 1 pui de 1,2 kg, 125 g taitei subtiri sau fidea, 4 frunze de salata verde, 2 crengute coriandru, 4 linguri smantana (sau frisca nebatuta), 2 morcovi, 2 radacini de patrunjel, o ceapa, 2 tulpini de telina, sare, piper alb.

Mod de preparare: Spalati salata verde, scuturati-o, tamponati-o cu un servet si taiati-o fasii inguste.
Decupati pieptul de pasare, taiati-l lamele si puneti-l deoparte. Restul puiului taiati-l bucati.
Curatati morcovii, patrunjelul si ceapa, legati-le - asa intregi - intr-un buchet, spalati si tulpinile de telina si puneti toate legumele intr-o oala, impreuna cu bucatile de pui. Turnati peste ele 2 l de apa, puneti supa pe foc si cand incepe sa clocoteasca inlaturati spuma. Cand zeama s-a limpezit adaugati sarea si piperul si lasati-o sa fiarba 40 de minute.
Scoateti din supa carnea si legumele, incorporati lamelele din piept de pui si taieteii sau fideaua si lasati-o sa mai fiarba incet, la foc mic, inca 6 minute.
Diluati smantana (sau frisca nebatuta) cu 50 ml de zeama fierbinte si dregeti cu ea supa. Incalziti-o - daca e cazul - vreo 2-3 minute, gustati-o de sare si piper si rasturnati-o intr-un castron incins in prealabil.
Presarati deasupra fasiile de salata verde si frunzulitele de coriandru si serviti supa fierbinte, cu paine de casa.
Carnea si legumele pot fi folosite pentru o alta masa.