http://www.eculinar.ro/

Subcategoria "Mâncăruri cu carne tocată"

Conopidă cu carne la cuptor

Timp de preparare: 1 h 30 min.

Complexitate: redusă

Ingrediente: O conopida mare, 500 g carne macinata (vita si porc), 3-4 cepe, 200 g telemea de oaie, o legatura marar, cat cuprinzi intr-o mana: patrunjel, telina; 2 linguri ulei, sare, piper, boia dulce, boia iute, 2-3 linguri pasta tomate, 250 g smantana, 1 ou.

Mod de preparare: Se curata conopida dupa care se pune la fiert in apa cu sare, pana aceasta se fierbe curatam ceapa care se va taia marunt si se va cali in ulei, cand ceapa este usor rumena adaugam carnea macinata si amestecam totul la foc mediu, pasta de rosii o vom amesteca cu putina apa si o vom turna treptat peste carne. Cand carnea incepe sa-si schimbe culoarea adaugam treptat sare, piper si jumatate din verdeata tocata marunt, apoi adaugam boia dupa gust. Cand carnea este fiarta si apa a scazut adaugam si restul de verdeata, amestecam pentru omogenizare. Luam o tava de marime potrivita pe care o ungem usor cu ulei, se i-a 1/2 din conopida deja fiarta si strecurata bine de apa si se aseaza un strat in tava apoi asezam compozitia cu carne peste care se va asaza branza zdrobind-o intre degete apoi si acopera cu restul de conopida. Batem un ou cu smantana si turnam peste continut apoi intoducem totul in cuptor la 150°c 45 de min.