http://www.eculinar.ro/

Subcategoria "Aperitive cu brânză"

Colţunaşi de mălai cu brânză
Reţetă ovo-lacto-vegetariană

Timp de preparare: 1 h 15 min.

Complexitate: redusă

Ingrediente: 1/2 kg malai, 4 oua, 1/2 l lapte, 3 linguri unt, 3 linguri grasime, 150 g brinza de oaie, 3 linguri pesmet.

Mod de preparare: Se fierbe malaiul in lapte, se adauga untul, patru oua pe rind, unul cite unul si se amesteca bine. Pe planseta presarata cu faina se intinde o foaie groasa de 1/2 cm. Se taie forme rotunde sau patrate, se pune in mijlocul lor brinza amestecata cu ou, se indoaie aluatul peste brinza si se lipeste, apasindu-se cu mina, ca sa nu iasa brinza. Se dau prin ou si pesmet si se prajesc in grasime bine incinsa.
Cine doreste poate presara cascaval ras pe deasupra.