http://www.eculinar.ro/

Subcategoria "Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare"

Cod cu sos de vin
Reţetă semi-vegetariană

Timp de preparare: 55 min.

Complexitate: redusă

Ingrediente: 1,5 kg cod, 200 ml vin alb, 100 g ciuperci, 100 g unt sau margarina, 2 linguri de făină, 2 gălbenuşuri, 3 cepe, zeamă de lămâie, sare, piper.

Mod de preparare: Ceapa se taie solzişori, se ţine în apă rece 15 minute, se scurge, se presară într-o tavă şi deasupra se pun peştele, ciupercile, câteva boabe de piper. Se stropesc cu vin şi se dau !a cuptor, la foc potrivit, până fierbe peştele. Se scoate apoi din sos şi se păstrează cald. Sosul se strecoară. Se încălzesc 50 grame de unt, se adaugă făină şi se sting cu zeamă în care a fiert peştele. Se sărează şi se lasă să se răcorească; se adaugă gălbenuşurile, (restul de unt, facultativ) zeamă de lămâie, o linguriţă de unt. Sosul se păstrează cald, la bain-marie.
Codul cu sos de vin se serveşte fierbinte.