http://www.eculinar.ro/

Subcategoria "Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare"

Cod cu ciuperci şi cartofi natur
Reţetă semi-vegetariană

Timp de preparare: 45 min.

Complexitate: redusă

Ingrediente: 4 bucăţi de cod, 800 g cartofi, 500 g ciuperci, 1 ceapă, 2 căţei de usturoi, 4 linguri de ulei, 50 g unt, 1 legătură de pătrunjel verde, 1 lămîie, sare, piper, 1 frunză de dafin, 2 cuişoare, 2 linguri capere, oregano, vin.

Mod de preparare: Peştele se curăţă, se spală şi se taie în fileuri. Se condimentează, se aşează într-o tavă împreună cu frunza de dafin, cuişoarele şi feliile de lămîie.
Deasupra fileurilor, se pun rondele de ceapă şi felii de usturoi, se stropesc cu ulei, se adaugă o cană de apă şi vinul alb.
Se introduce tava în cuptor şi se ţine 25-30 de minute, în funcţie de cît de groase sînt fileurile. Cartofii se curăţă de coajă, se spală şi se taie în cuburi.
Se pun la fiert în apă cu sare, se scurg şi se amestecă fierbinţi cu unt, verdeaţă tocată, sare şi piper. Ciupercile se curăţă de pieliţă, se spală şi se prăjesc în ulei.
Se lasă să scadă lichidul format, se amestecă bine cu sare, piper şi oregano uscat.
Fileurile de cod se servesc cu ciupercile şi cartofii natur fierbinţi, presărate cu verdeaţă proaspăt tocată.
Peste fileurile de peşte se mai pot presăra şi capere atunci cînd sînt date la cuptor.