http://www.eculinar.ro/

Subcategoria "Fripturi"

Coaste de porc în sos la grătar

Timp de preparare: 1 h 30 min.

Complexitate: redusă

Ingrediente: 2 kg de coaste de porc (cu carne).
Sosul: 500 g piersici, 500 g caise, 750 g zahar, 250 ml otet de vin, 1 cm de radacina de ghimbir proaspata, sos Worcester, 1 lingurita de piper proaspat macinat, 1 lingurita de sare.

Mod de preparare: Piersicile se oparesc si se cojesc, caisele se curata de coaja si ambele sa toaca marunt. Se amesteca cu zaharul si se lasa peste noapte.
A doua zi, se pune totul la fiert, adaugindu-se ghimbirul ras, otetul si ceva sos Worcester. Se condimenteaza cu sare si piper. Se lasa cca. 1 ora sa fiarba la foc mic.
Se taie costitele si se pun in sos pe rind, apoi pe gratarul incins. Din cind in cind se rasucesc.
În loc de grill, se pot face si in cuptor la 180 ° C.
Aceeasi reteta se poate face si cu friptura de porc sau cotlete.
Sosul in borcan inchis si la rece tine aproximativ o luna.