http://www.eculinar.ro/

Subcategoria "Fripturi"

Coastă de porc umplută cu mere

Timp de preparare: 1 h 30 min.

Complexitate: redusă

Ingrediente: 750 g coastă proaspătă, 1/2 kg mere, cimbru, sare, piper, 3-4 boabe ienibahar, 1/2 pahar vin, 1 linguriţă făină.

Mod de preparare: Se alege o coastă mai mult lungă decît lată, se taie la mijloc ca să formeze o pungă, lăsînd o margine de 2 cm împrejur. Se freacă cu sare, piper, cimbru şi boabe de ienibahar pisate. Se umple punga cu merele curăţate de coajă şi de seminţe, tăiate în sferturi. Se coase punga şi se aşează coasta în tavă cu 1/2 ceaşcă apă fierbinte. Se acoperă cu un capac şi se fierbe la foc moale cam 1/2 oră. Se întoarce coasta, se adaugă încă 1/2 ceaşcă cu apă fierbinte şi se lasă să fiarbă iar 1/2 oră. Se scoate capacul şi se dă la cuptor să se rumenească. Cînd este gata, se scoate friptura, iar în sosul rămas se adaugă făina, care se stinge cu vin. După 2-3 clocote, se strecoară. După ce s-a răcit friptura, se scoate aţa, se aşează pe o farfurie, iar deasupra se toarnă sosul.