http://www.eculinar.ro/

Subcategoria "Aperitive cu ciuperci"

Clătite umplute cu ciuperci şi şuncă

Timp de preparare: 1 h

Complexitate: medie

Ingrediente: 250 g ciuperci, 250 g sunca slaba, 4 oua, faina, lapte, unt, cascaval.

Mod de preparare: Se pregateste un aluat obisnuit de clatite din 4 oua, faina, lapte. Se lasa sa se odihneasca si intre timp se prepara umplutura astfel: se toaca foarte marunt sunca si se taie ciupercile. Se caleste in putina grasime sunca, apoi se adauga ciupercile amestecind continuu. Pentru ca umplutura sa se lege, se pun 2-3 linguri de ciulama (unt, lapte, faina fiarta 2-3 minute). Se pregatesc foile de clatite, se umplu si asaza intr-un vas de Jena cu putin unt. Deasupra se rade putin cascaval, se adauga citeva cuburi mici de unt si se da la cuptor la foc mic.