http://www.eculinar.ro/

Subcategoria "Clătite"

Clătite cu urdă dulce
Reţetă ovo-lacto-vegetariană

Timp de preparare: 1 h 20 min.

Complexitate: medie

Ingrediente: Pentru clatite: 1 ceasca faina, 1/2 lingurita sare, 3 oua, 1/4 ceasca lapte, 45 g unt topit.
Pentru umplutura: 375 g urda dulce (sau branza de vaci), 2 linguri smantana acrisoara, 2 galbenusuri, 2 linguri zahar tos fin, coaja rasa de la o lamaie, 1/2 lingurita esenta de vanilie, 1/4 ceasca stafide.

Mod de preparare: Se pune faina impreuna cu sarea intr-un castron, se face la mijloc o gropita si se adauga ouale, unul cate unul, amestecand bine dupa fiecare. Se incorporeaza laptele si untul topit, se acopera aluatul cu un servet si se lasa o ora sa se odihneasca.
Se incinge tigaia (diametrul 18-20 cm), se unge cu ulei, se toarna 2-3 linguri de aluat si se prajeste clatita la foc potrivit, pe fiecare parte, pana ce se rumeneste frumos. Se scoate din tigaie, se pune pe o farfurie si se acopera cu un servet. Se procedeaza la fel si cu restul de aluat, ungand de fiecare data tigaia cu putin ulei.
Se pune pe fiecare clatita cate-o lingura cu varf de umplutura, se ruleaza strans si se pliaza capetele spre interior.
Se aseaza clatitele rulate intr-o forma termorezistenta si se coc 10 minute in cuptorul incins la 220 grade C. Se presara cu zahar pudra si se servesc fierbinti.
Pentru umplutura: se freaca urda cu smantana si cu galbenusurile, se adauga zaharul tos, coaja de lamaie, esenta de vanilie si stafidele si se amesteca usor.