http://www.eculinar.ro/

Subcategoria "Aperitive cu peşte"

Clătite cu peşte
Reţetă semi-vegetariană

Timp de preparare: 25 min.

Complexitate: redusă

Ingrediente: 2 cutii cu peste in ulei, 2 oua, 500 ml lapte dulce, 2 cepe, 100 g faina, capere, cascaval, salata radichio, oregano, sare, piper, ulei de floarea-soarelui, suc de lamaie.

Mod de preparare: Ouale se amesteca bine cu laptele, cu faina si cu putina sare pana cand rezulta un aluat nu foarte lichid (daca este nevoie, se mai poate adauga faina).
Se unge o tigaie cu ulei, se toarna compozitia cu un polonic si se coc clatitele pe rand. Se pun pe o farfurie si se lasa sa se raceasca.
Ceapa se taie pestisori, se caleste in ulei incins pana devine sticloasa, apoi se amesteca bine cu pestele curatat de oase si taiat in bucatele.
Se condimenteaza cu sare si piper, se adauga caperele intregi si se umplu clatitele cu aceasta compozitie.
Se introduc pentru cinci minute in cuptorul incins, se presara cascavalul ras si se servesc cu salata taiata fasii, amestecata cu oregano tocat, sare, piper, suc de lamaie si ulei.
Se pot servi si reci.