http://www.eculinar.ro/

Subcategoria "Aperitive cu brânză"

Clatite cu cremă de Roquefort şi nuci
Reţetă ovo-lacto-vegetariană

Timp de preparare: 20 min.

Complexitate: redusă

Ingrediente: 8 clatite gata facute, 100 g Roquefort (sau Bucegi), 1 lingura frisca nebatuta (smantana), 1 tulpina telina, 80 g nuci, 20 g unt, sare, piper.

Mod de preparare: Spalati si curatati telina si taiati-o bastonase subtiri, inmuiati-o 5 minute in apa sarata clocotita si lasati-o sa se scurga.
Zdrobiti nucile sau taiati-le bucati nu prea mici.
Incingeti cuptorul la 180 grade C.
Puneti branza Roquefort intr-un bol si sfaramati-o cu o furculita. Adaugati frisca sau smantana, nucile si telina, amestecati bine si gustati de sare si piper.
Turnati crema astfel preparata peste clatite, indoiti-le in patru, asezati-le intr-o forma unsa cu unt si dati-le 8 minute la cuptor.