http://www.eculinar.ro/

Subcategoria "Aperitive cu ciuperci"

Clătite cu ciuperci şi caşcaval
Reţetă ovo-lacto-vegetariană

Timp de preparare: 45 min.

Complexitate: redusă

Ingrediente: 20 de clatite cu sare, 300 g ciuperci, 1 lingura de ulei, 1 ceapa rosie razuita, 100 ml smantana, 1 lingurita de faina, 50 g cascaval ras, sare, 1 lingurita de boia, pasta de rosii si pasta de ardei.

Mod de preparare: Se prajeste ceapa in ulei, se presara boia si se adauga ciupercile taiate in felii mai groase.
Se sareaza si se calesc pana cand scade zeama.
Apoi se ingroasa cu faina amestecata cu smantana, in asa fel incat sa se poata unge, dar sa nu curga.
Se ung clatitele cu ciupercile, apoi se asaza una peste alta, ca si tortul.
Ultimul strat sa fie de clatite. Acesta se presara cu cascaval si se da la cuptor pana cand se topeste cascavalul.
Sint excelente cu suc natural de lamaie.