http://www.eculinar.ro/

Subcategoria "Aperitive cu carne"

Clătite braşovene
Reţetă semi-vegetariană

Timp de preparare: 40 min.

Complexitate: medie

Ingrediente: Clatite: 3 oua, 1/2 l lapte, 2 linguri faina, un praf sare.
Umplutura: 300 g ficatei de pasare, o ceapa medie, 200 g ciuperci (o conserva), 2 oua, o lingura faina, patrunjel, marar, cimbru (dupa gust).
Coaja: 2 oua, pesmet, faina.

Mod de preparare: Se fac niste clatite mari si rumene care se tin la cald. Ceapa se toaca marunt si se rumeneste in ulei incins, iar apoi se pun ficateii si ciupercile tocate marunt. Cele doua oua pentru umplutura se bat bine cu faina si se toarna peste ea cand este aproape gata. Totul se amesteca bine cu verdeata tocata si cu sare dupa gust si se umplu clatitele care se impacheteaza plic. Apoi se fac pane, adica se dau prin faina, oua si pesmet si se rumenesc in ulei incins.
Se servesc calde cu smantana si marar tocat.