http://www.eculinar.ro/

Subcategoria "Prăjituri"

Clafoutis cu fructe de toamnă
Reţetă ovo-lacto-vegetariană

Timp de preparare: 1 h

Complexitate: redusă

Ingrediente: 250 g struguri albi, 4 mere, 80 g samburi de nuca, zeama de la o lamaie, 1 plic zahar vanilat, 100 g zahar, 3 oua, 200 ml frisca nebatuta (sau smantana subtire), 2 linguri faina, 50 g unt (sarat), 2 linguri rachiu de cirese (sau de visine).

Mod de preparare: Incingeti cuptorul la 180 grade C.
Alegeti boabele de struguri (spalate) si curatati-le de pielita. Zdrobiti samburii de nuca. Curatati merele, indepartati semintele si partea lemnoasa, taiati-le felii si stropiti-le cu zeama de lamaie, ca sa nu se innegreasca.
Ungeti cu unt o forma de budinca, asezati in ea, alternativ, merele, strugurii si miezul de nuca si pudrati-le cu zahar vanilat.
Bateti bine ouale cu zaharul tos, adaugati faina, rachiul de cirese si frisca sau smantana, amestecati-le bine si turnati-le peste fructe. Dati placinta 40 de minute la cuptor si serviti-o calduta.