http://www.eculinar.ro/

Subcategoria "Prăjituri"

Clafoutis cu caise
Reţetă ovo-lacto-vegetariană

Timp de preparare: 50 min.

Complexitate: medie

Ingrediente: 500 g caise fara samburi, 150 g zahar pudra + 20 g pentru forma, 2 oua intregi + 2 galbenusuri, 60 g Maizena, 250 ml lapte, 250 ml frisca nebatuta, 2 varfuri de cutit scortisoara pisata, 50 g fistic (nesarat), 40 g unt + 20 g pentru uns forma.

Mod de preparare: Taiati caisele in patru si prajiti-le 5 minute, la foc iute, in untul topit, impreuna cu 50 g de zahar, amestecand intruna. Incingeti cuptorul la 210°C, ungeti forma cu unt, presarati-o cu cele 20 g de zahar pudra si asezati in ea sferturile de caise. Diluati Maizena cu laptele rece si, separat, bateti ouale intregi si galbenusurile cu zaharul ramas. Adaugati frisca si scortisoara, bateti bine cu telul si incorporati apoi putin cate putin laptele cu Maizena. Turnati aluatul peste caise, dati prajitura la cuptor si lasati-o sa se rumeneasca frumos 30-35 de minute. Dupa ce-o scoateti, presarati peste ea fisticul maruntit si serviti-o fierbinte, calduta sau rece.
Pentru ca aluatul sa nu se lipeasca de peretii formei, ungeti-o cu ulei (daca aluatul este sarat) sau cu unt (daca aluatul e dulce).